Välkommen, besökare! [ Registrera | Logga inRSS Flöde

Virvel i pannan

| Forskning | 20 april, 2013

art_equinfo_140x105

Förutom att virvlar i pannan används för att göra en signalementsbeskrivning av hästen så sägs de i skrönor vara en indikation på hästens temperament. Det finns faktiskt en hel del forskning om virvlar, både hos hästar och kor. Irländska forskare studerade 219 ridhästar för att se om deras oliksidighet kunde ha något samband med deras virvlar i pannan.

De såg att 114 av hästarna hade virvlar moturs, 84 medurs och 23 hade virvlar där håren snarast låg rakt ut från mitten. De hästar som var ”högerhänta” hade oftare virveln medurs och de ”vänsterhänta” hade oftare moturs. Läs hela artikeln här

>2013-04-02 Källa: Text: Husdjursagronom Sara Slottner, Equinfo.

Inga taggar

1353 totalt antal visningar, 3 idag

  

Läsvärt

Läsvärt .

Läsvärt .

Här under menyval Läsvärt har Sadelportalen samlat info och artiklar om sadelinpassning, sadelnyheter, tips och råd, fakta, forskning, temasidor med mera.
Läsvärt ..

Läsvärt ..

I kategori Sadeltillpassning hittar du bland annat intressanta artiklar och inlägg om sadelinprovning, funktioner hos hästen som kan påverkas vid sadelproblem.
Läsvärt ...

Läsvärt ...

I kategori Forskning hittar du info från olika studier och forskningsprojekt i Sverige och utlandet. Merparten är skrivna av, hämtade från eller länkade till följande företag/organisationer. SLU Strömsholm, Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, HorseConnexion, Equinfo.
Tipsa

Tipsa

Tipsa Sadelportalen om bra artiklar och inlägg som handlar om sadlar. Det kan t ex handla om inpassning, provning, forskning, event, bok och filmtips, produkter mmKontakta oss!

Bok och filmtips

Letar du efter..