Välkommen, besökare! [ Registrera | Logga inRSS Flöde

Skillnader i tryckfördelning mellan konventionell och bomlös sadel

| Forskning | 15 maj, 2013

art_hc_140x105

Målet med en studie genomförd av forskare på Michigan State University i USA var att undersöka om det fanns någon skillnad mellan den totala kraften och tryckfördelningen på hästens rygg under trav nedsittning, med en traditionell respektive en bomlös sadel.
Läs hela artikeln på Horseconnexion.

2013-05-15 Källa: Artikel publicerad på Horseconnexion 2013-02-26

Inga taggar

1230 totalt antal visningar, 1 idag

  

Läsvärt

Läsvärt .

Läsvärt .

Här under menyval Läsvärt har Sadelportalen samlat info och artiklar om sadelinpassning, sadelnyheter, tips och råd, fakta, forskning, temasidor med mera.
Läsvärt ..

Läsvärt ..

I kategori Sadeltillpassning hittar du bland annat intressanta artiklar och inlägg om sadelinprovning, funktioner hos hästen som kan påverkas vid sadelproblem.
Läsvärt ...

Läsvärt ...

I kategori Forskning hittar du info från olika studier och forskningsprojekt i Sverige och utlandet. Merparten är skrivna av, hämtade från eller länkade till följande företag/organisationer. SLU Strömsholm, Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, HorseConnexion, Equinfo.
Tipsa

Tipsa

Tipsa Sadelportalen om bra artiklar och inlägg som handlar om sadlar. Det kan t ex handla om inpassning, provning, forskning, event, bok och filmtips, produkter mmKontakta oss!

Bok och filmtips

Letar du efter..