Välkommen, besökare! [ Registrera | Logga inRSS Flöde

Sambandet mellan hästars ryggömhet, tillpassning av sadeln och ryttarens sits

| Forskning | 25 oktober, 2012

art_hc_140x105

Tidigare studier har visat att det kan finnas många olika faktorer som kan orsaka ryggömhet hos hästen t.ex tillpassningen av sadeln, ryttarens sits och träningsmetoder. Slutsatsen var att många hästar i en grupp med förmodat friska hästar lider av ryggömhet. Det var också många sadlar som var dåligt tillpassade. Läs hela artikeln på Horseconnexion.

2012-10-25 Källa: Artikel publicerad på Horseconnexion 2012-10-23

Inga taggar

1106 totalt antal visningar, 1 idag

  

Läsvärt

Läsvärt .

Läsvärt .

Här under menyval Läsvärt har Sadelportalen samlat info och artiklar om sadelinpassning, sadelnyheter, tips och råd, fakta, forskning, temasidor med mera.
Läsvärt ..

Läsvärt ..

I kategori Sadeltillpassning hittar du bland annat intressanta artiklar och inlägg om sadelinprovning, funktioner hos hästen som kan påverkas vid sadelproblem.
Läsvärt ...

Läsvärt ...

I kategori Forskning hittar du info från olika studier och forskningsprojekt i Sverige och utlandet. Merparten är skrivna av, hämtade från eller länkade till följande företag/organisationer. SLU Strömsholm, Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, HorseConnexion, Equinfo.
Tipsa

Tipsa

Tipsa Sadelportalen om bra artiklar och inlägg som handlar om sadlar. Det kan t ex handla om inpassning, provning, forskning, event, bok och filmtips, produkter mmKontakta oss!

Bok och filmtips

Letar du efter..