Välkommen, besökare! [ Registrera | Logga inRSS Flöde

Sadling och dess förutsättningar

| Bok och filmtips | 20 mars, 2011

bok_Sadling_AEriksson_UVB

DVD-film Titel: Sadling och dess förutsättningar
Författare: Anders Eriksson
Ridningen har historiskt sett mest varit knuten till militära behov. Idag har vi andra infallsvinklar när vi skall välja utrustning, ofta beroende på vilken disciplin vi har valt och naturligtvis även ekonomin. Därför är det viktigt att vi som kund och ryttare skaffar oss så goda baskunskaper som möjligt för att undvika problem.
Både för hästens skull och för vår egen. Det är inte fullt så enkelt att vi bara kan hoppa upp i sadeln och rida. Det är mycket vi måste tänka på innan vi lägger en sadel över hästens rygg och sitter upp.
Filmen är indelad i kapitel som beskriver hästens anatomi, sadeltyper, historik, tillpassning, träning och belastning samt lite tänkvärt.

Källa: Författare: Anders Eriksson, Foto: Juha Nybergt

Inga taggar

2566 totalt antal visningar, 2 idag

  

Läsvärt

Läsvärt .

Läsvärt .

Här under menyval Läsvärt har Sadelportalen samlat info och artiklar om sadelinpassning, sadelnyheter, tips och råd, fakta, forskning, temasidor med mera.
Läsvärt ..

Läsvärt ..

I kategori Sadeltillpassning hittar du bland annat intressanta artiklar och inlägg om sadelinprovning, funktioner hos hästen som kan påverkas vid sadelproblem.
Läsvärt ...

Läsvärt ...

I kategori Forskning hittar du info från olika studier och forskningsprojekt i Sverige och utlandet. Merparten är skrivna av, hämtade från eller länkade till följande företag/organisationer. SLU Strömsholm, Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, HorseConnexion, Equinfo.
Tipsa

Tipsa

Tipsa Sadelportalen om bra artiklar och inlägg som handlar om sadlar. Det kan t ex handla om inpassning, provning, forskning, event, bok och filmtips, produkter mmKontakta oss!

Bok och filmtips

Letar du efter..