Välkommen, besökare! [ Registrera | Logga inRSS Flöde

Så påverkar kroppskontrollen ryttarens sits

| Forskning | 10 oktober, 2013

art_equinfo_140x105

Alla är vi väl överens om att det är viktigt med balans och kroppsmedvetenhet för att bli en god ryttare. Nu har några forskare har gett sig in i detta snåriga område för att se HUR viktigt det egentligen är.Ett brittiskt forskarlag hade som mål att undersöka hur ett träningsprogram designat för ryttare påverkade ryttarens position till häst, samt skänkelns längd i sadeln.

Nitton studenter fick under åtta veckor följa träningsprogrammet utarbetat av Eckart Meyners, som var tänkt att öka kroppskontrollen och förbättra sitsen. Forskarna satte markörer på axel, höft och häl – och mätte på det sättet bland annat den lodräta sitsen.
Fyra veckor in i träningsprogrammet hade alla fått en förbättrad position till häst och även en längre skänkel. Studiens svaghet är dock att det inte fanns någon kontrollgrupp. Så det går inte helt säkert att säga att studenterna inte skulle ha förbättrat sin sits även utan träningsprogrammet. Läs hela artikeln här

Källa: Text: Husdjursagronom Sara Slottner, Equinfo. Artikeln publicerad i tidningen Hippson, 2013-05-31.

Inga taggar

1227 totalt antal visningar, 1 idag

  

Läsvärt

Läsvärt .

Läsvärt .

Här under menyval Läsvärt har Sadelportalen samlat info och artiklar om sadelinpassning, sadelnyheter, tips och råd, fakta, forskning, temasidor med mera.
Läsvärt ..

Läsvärt ..

I kategori Sadeltillpassning hittar du bland annat intressanta artiklar och inlägg om sadelinprovning, funktioner hos hästen som kan påverkas vid sadelproblem.
Läsvärt ...

Läsvärt ...

I kategori Forskning hittar du info från olika studier och forskningsprojekt i Sverige och utlandet. Merparten är skrivna av, hämtade från eller länkade till följande företag/organisationer. SLU Strömsholm, Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, HorseConnexion, Equinfo.
Tipsa

Tipsa

Tipsa Sadelportalen om bra artiklar och inlägg som handlar om sadlar. Det kan t ex handla om inpassning, provning, forskning, event, bok och filmtips, produkter mmKontakta oss!

Bok och filmtips

Letar du efter..