Välkommen, besökare! [ Registrera | Logga inRSS Flöde

Så passar du in sadeln

| Sadeltillpassning | 27 mars, 2011

art_sapassarduinsadeln PW_UVB

Att hitta rätt sadel till sin häst kan vara svårt. En sadel som passar idag, kanske inte gör det i framtiden. Här får du själv lära dig att kontrollera en sadel till dig och din häst.
MIN SYN PÅ SAKEN,
en artikel av: Peter Winslow, Sadelmakare och auktoriserad sadelinpassare
Foto: Robert Solin

Man måste alltså tänka på hur det blir om hästen ändrar form. En unghäst kan mycket snabbt få mer muskler, medan en äldre kan tappa form. Hästens anatomi, fysiologi och vilken form den arbetar i är helt avgörande för valet av sadel. Valet av sadeln för ryttaren har inte bara betydelse för ryttaren utan även för hästen. En felaktig sadel för ryttaren påverkar inte bara ryttarens sits negativt utan också hästens möjligheter att arbeta i rätt form.

Läs hela artikeln ”Så passar du in sadeln”

2011-03-27 Källa: Tidigare publicerad på Agria
Författare: Peter Winslow, Sadelmakare och auktoriserad sadelinpassare
Foto: Robert Solin

Inga taggar

1534 totalt antal visningar, 1 idag

  

Läsvärt

Läsvärt .

Läsvärt .

Här under menyval Läsvärt har Sadelportalen samlat info och artiklar om sadelinpassning, sadelnyheter, tips och råd, fakta, forskning, temasidor med mera.
Läsvärt ..

Läsvärt ..

I kategori Sadeltillpassning hittar du bland annat intressanta artiklar och inlägg om sadelinprovning, funktioner hos hästen som kan påverkas vid sadelproblem.
Läsvärt ...

Läsvärt ...

I kategori Forskning hittar du info från olika studier och forskningsprojekt i Sverige och utlandet. Merparten är skrivna av, hämtade från eller länkade till följande företag/organisationer. SLU Strömsholm, Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, HorseConnexion, Equinfo.
Tipsa

Tipsa

Tipsa Sadelportalen om bra artiklar och inlägg som handlar om sadlar. Det kan t ex handla om inpassning, provning, forskning, event, bok och filmtips, produkter mmKontakta oss!

Bok och filmtips

Letar du efter..