Välkommen, besökare! [ Registrera | Logga inRSS Flöde

Ridskolehästens arbetssituation

| Forskning | 11 oktober, 2014

art_equinfo_140x105

Studenterna har även tittat på hur väl tillpassade ridskolehästarnas sadlar var och hur det påverkade deras hälsostatus och konstaterade då att sadlarna ofta är av äldre modell där bomkanalen är smalare än på dagens kvalitetssadlar vilket påverkar ryggmuskulaturen negativt. De såg även att en större anläggningsyta hade en positiv effekt på hästens rygghälsa. I studien kunde de klart se ett samband mellan hur hästen upplevdes att rida och hästens hälsostatus vilket kanske inte är särskilt förvånande men det är den typ av data som är bra att få svart på vitt.

Läs hela artikeln här


Källa: Husdjursagronom Sara Slottner, 2011-12-05 Equinfo.

Inga taggar

1125 totalt antal visningar, 2 idag

  

Läsvärt

Läsvärt .

Läsvärt .

Här under menyval Läsvärt har Sadelportalen samlat info och artiklar om sadelinpassning, sadelnyheter, tips och råd, fakta, forskning, temasidor med mera.
Läsvärt ..

Läsvärt ..

I kategori Sadeltillpassning hittar du bland annat intressanta artiklar och inlägg om sadelinprovning, funktioner hos hästen som kan påverkas vid sadelproblem.
Läsvärt ...

Läsvärt ...

I kategori Forskning hittar du info från olika studier och forskningsprojekt i Sverige och utlandet. Merparten är skrivna av, hämtade från eller länkade till följande företag/organisationer. SLU Strömsholm, Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, HorseConnexion, Equinfo.
Tipsa

Tipsa

Tipsa Sadelportalen om bra artiklar och inlägg som handlar om sadlar. Det kan t ex handla om inpassning, provning, forskning, event, bok och filmtips, produkter mmKontakta oss!

Bok och filmtips

Letar du efter..