Välkommen, besökare! [ Registrera | Logga inRSS Flöde

Renskinn bäst i sadelpadd-test

| Forskning | 4 november, 2013

art_equinfo_140x105

Utbudet av olika varianter av sadelpaddar är enormt och den ena är bättre än den andra om man litar på reklamen. Men gör de egentligen någon nytta eller är de rent av skadliga? Och vilken ska man välja?
Tre forskare från Movement Science Group i Wien har studerat hur en sadelpadd påverkar trycket från sadeln, när hästen har ryttare på ryggen.

I två försök har de testat fyra olika sadelpaddar; gel, skumgummi, läder och renskinn. De har gjort sina mätningar när hästarna ridits av en professionell ryttare på rullmatta, vilket gör det lättare att säkerställa förutsättningarna under provtagningen. För att mäta trycket under sadeln använde de en tryckmätningsvojlock. Läs hela artikeln här

Källa: Text: Husdjursagronom Sara Slottner, Equinfo. Artikeln publicerad i tidningen Hippson, 2013-08-26.

Inga taggar

1664 totalt antal visningar, 1 idag

  

Läsvärt

Läsvärt .

Läsvärt .

Här under menyval Läsvärt har Sadelportalen samlat info och artiklar om sadelinpassning, sadelnyheter, tips och råd, fakta, forskning, temasidor med mera.
Läsvärt ..

Läsvärt ..

I kategori Sadeltillpassning hittar du bland annat intressanta artiklar och inlägg om sadelinprovning, funktioner hos hästen som kan påverkas vid sadelproblem.
Läsvärt ...

Läsvärt ...

I kategori Forskning hittar du info från olika studier och forskningsprojekt i Sverige och utlandet. Merparten är skrivna av, hämtade från eller länkade till följande företag/organisationer. SLU Strömsholm, Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, HorseConnexion, Equinfo.
Tipsa

Tipsa

Tipsa Sadelportalen om bra artiklar och inlägg som handlar om sadlar. Det kan t ex handla om inpassning, provning, forskning, event, bok och filmtips, produkter mmKontakta oss!

Bok och filmtips

Letar du efter..