Välkommen, besökare! [ Registrera | Logga inRSS Flöde

Övningar mot ryggont

| Forskning | 10 april, 2014

art_equinfo_140x105

Ryggproblem är alltför vanligt hos hästar, i vissa undersökningar har så mycket som 40 procent av alla dressyrhästar ont i ryggen! Forskare håller på att undersöka om ändringar av deras träningsprogram kan hjälpa till att förhindra att ryggproblemen uppkommer och kanske göra rehabilitering av redan drabbade hästar effektivare.
Det finns ett samband mellan de muskler som stabiliserar ryggraden och ryggont, både hos hästar och människor.
Läs hela artikeln här


Källa: Husdjursagronom Sara Slottner, 2012-09-10 Equinfo.

Inga taggar

1190 totalt antal visningar, 2 idag

  

Läsvärt

Läsvärt .

Läsvärt .

Här under menyval Läsvärt har Sadelportalen samlat info och artiklar om sadelinpassning, sadelnyheter, tips och råd, fakta, forskning, temasidor med mera.
Läsvärt ..

Läsvärt ..

I kategori Sadeltillpassning hittar du bland annat intressanta artiklar och inlägg om sadelinprovning, funktioner hos hästen som kan påverkas vid sadelproblem.
Läsvärt ...

Läsvärt ...

I kategori Forskning hittar du info från olika studier och forskningsprojekt i Sverige och utlandet. Merparten är skrivna av, hämtade från eller länkade till följande företag/organisationer. SLU Strömsholm, Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, HorseConnexion, Equinfo.
Tipsa

Tipsa

Tipsa Sadelportalen om bra artiklar och inlägg som handlar om sadlar. Det kan t ex handla om inpassning, provning, forskning, event, bok och filmtips, produkter mmKontakta oss!

Bok och filmtips

Letar du efter..