Välkommen, besökare! [ Registrera | Logga inRSS Flöde

Olika tryckfördelning från galoppsadlar

| Forskning | 30 november, 2011

art_equinfo_140x105

Ryggproblem är ett stort bekymmer hos många högpresterande hästar och en frisk rygg är en förutsättning för att kunna använda bakdelen rätt och galoppera effektivt. En grupp forskare från Schweiz och Frankrike

En grupp forskare från Schweiz och Frankrike har undersökt skillnaderna i tryckfördelning på galopphästens rygg från olika typer av sadlar.
Läs mer om resultatet av studien, länk till artikel på Equinfo

2011-11-30 Källa: Artikel publicerad 2011-10-10 på Equinfo

Inga taggar

1531 totalt antal visningar, 1 idag

  

Läsvärt

Läsvärt .

Läsvärt .

Här under menyval Läsvärt har Sadelportalen samlat info och artiklar om sadelinpassning, sadelnyheter, tips och råd, fakta, forskning, temasidor med mera.
Läsvärt ..

Läsvärt ..

I kategori Sadeltillpassning hittar du bland annat intressanta artiklar och inlägg om sadelinprovning, funktioner hos hästen som kan påverkas vid sadelproblem.
Läsvärt ...

Läsvärt ...

I kategori Forskning hittar du info från olika studier och forskningsprojekt i Sverige och utlandet. Merparten är skrivna av, hämtade från eller länkade till följande företag/organisationer. SLU Strömsholm, Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, HorseConnexion, Equinfo.
Tipsa

Tipsa

Tipsa Sadelportalen om bra artiklar och inlägg som handlar om sadlar. Det kan t ex handla om inpassning, provning, forskning, event, bok och filmtips, produkter mmKontakta oss!

Bok och filmtips

Letar du efter..