Välkommen, besökare! [ Registrera | Logga inRSS Flöde

Mer kunskap om asymmetri hos friska hästar

| Forskning | 11 augusti, 2014

art_equinfo_140x105

Forskare på Royal Veterinary College i London har tittat vidare på objektiv bedömning av hälta. För att kunna använda sig av olika instrument för att mäta asymmetrier i hästens rörelsemönster måste man lära sig mer om hur friska hästar rör sig och vad som påverkar rörelserna. Mätinstrumenten är betydligt känsligare än det mänskliga ögat och kan därför upptäcka mycket små asymmetrier och det gäller då att veta vad som är normalt och inte.

Läs hela artikeln här


Källa:Husdjursagronom Sara Slottner, 2014-02-11 Equinfo.

Inga taggar

1076 totalt antal visningar, 1 idag

  

Läsvärt

Läsvärt .

Läsvärt .

Här under menyval Läsvärt har Sadelportalen samlat info och artiklar om sadelinpassning, sadelnyheter, tips och råd, fakta, forskning, temasidor med mera.
Läsvärt ..

Läsvärt ..

I kategori Sadeltillpassning hittar du bland annat intressanta artiklar och inlägg om sadelinprovning, funktioner hos hästen som kan påverkas vid sadelproblem.
Läsvärt ...

Läsvärt ...

I kategori Forskning hittar du info från olika studier och forskningsprojekt i Sverige och utlandet. Merparten är skrivna av, hämtade från eller länkade till följande företag/organisationer. SLU Strömsholm, Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, HorseConnexion, Equinfo.
Tipsa

Tipsa

Tipsa Sadelportalen om bra artiklar och inlägg som handlar om sadlar. Det kan t ex handla om inpassning, provning, forskning, event, bok och filmtips, produkter mmKontakta oss!

Bok och filmtips

Letar du efter..