Välkommen, besökare! [ Registrera | Logga inRSS Flöde

Lägre foderkostnader och friskare hästar

| Forskning | 18 september, 2013

art_hns_140x105

Hästägare har mycket att vinna på att minska användningen av kraftfoder. Med mindre kraftfoder och mera näringsrikt vallfoder blir foderkostnaderna lägre och hästarna friskare.
Men det finns också ett annat viktigt skäl till att minska användningen av kraftfoder. Det är mer skonsamt för klimatet att utesluta kraftfodret. Allt detta framgår av ett nytt faktahäfte från Hästnäringens Nationella Stiftelse och LRF. Läs hela artikeln här

I ett nytt faktahäfte från Hästnäringens Nationella Stiftelse och LRF jämförs ett antal exempel på foderstater så som de ofta kan se ut i olika svenska stallar, med foderstater utan kraftfoder. I båda fallen är foderstaterna beräknade för att möta de aktuella hästarnas behov. Jämförelserna visar att foderstater utan kraftfoder blir betydligt billigare. Här kan du ladda ner faktahäftet

2013-09-11 Källa: Text: Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS.

Inga taggar

1352 totalt antal visningar, 1 idag

  

Läsvärt

Läsvärt .

Läsvärt .

Här under menyval Läsvärt har Sadelportalen samlat info och artiklar om sadelinpassning, sadelnyheter, tips och råd, fakta, forskning, temasidor med mera.
Läsvärt ..

Läsvärt ..

I kategori Sadeltillpassning hittar du bland annat intressanta artiklar och inlägg om sadelinprovning, funktioner hos hästen som kan påverkas vid sadelproblem.
Läsvärt ...

Läsvärt ...

I kategori Forskning hittar du info från olika studier och forskningsprojekt i Sverige och utlandet. Merparten är skrivna av, hämtade från eller länkade till följande företag/organisationer. SLU Strömsholm, Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, HorseConnexion, Equinfo.
Tipsa

Tipsa

Tipsa Sadelportalen om bra artiklar och inlägg som handlar om sadlar. Det kan t ex handla om inpassning, provning, forskning, event, bok och filmtips, produkter mmKontakta oss!

Bok och filmtips

Letar du efter..