Välkommen, besökare! [ Registrera | Logga inRSS Flöde

Inlärd hjälplöshet

| Forskning | 14 april, 2013

art_equinfo_140x105

Inlärd hjälplöshet är ett tillstånd som uppkommer när en individ utsätts för stress eller obehag som den inte kan kontrollera och det finns både hos människor och djur. Tillståndet har likheter med depression och posttraumatiskt stressyndrom hos människor och det finns mycket forskning om det på andra djurslag än häst.

Det finns flera situationer som skulle kunna orsaka inlärd hjälplöshet som flera forskare är intresserade av att undersöka till exempel vissa hjälptyglar, brems, skarpa bett, hårt spänd nosgrimma, isolering samt drivning och förhållning samtidigt. Läs hela artikeln här

2013-05-14 Källa: Text: Husdjursagronom Sara Slottner, Equinfo.

Inga taggar

1245 totalt antal visningar, 2 idag

  

Läsvärt

Läsvärt .

Läsvärt .

Här under menyval Läsvärt har Sadelportalen samlat info och artiklar om sadelinpassning, sadelnyheter, tips och råd, fakta, forskning, temasidor med mera.
Läsvärt ..

Läsvärt ..

I kategori Sadeltillpassning hittar du bland annat intressanta artiklar och inlägg om sadelinprovning, funktioner hos hästen som kan påverkas vid sadelproblem.
Läsvärt ...

Läsvärt ...

I kategori Forskning hittar du info från olika studier och forskningsprojekt i Sverige och utlandet. Merparten är skrivna av, hämtade från eller länkade till följande företag/organisationer. SLU Strömsholm, Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, HorseConnexion, Equinfo.
Tipsa

Tipsa

Tipsa Sadelportalen om bra artiklar och inlägg som handlar om sadlar. Det kan t ex handla om inpassning, provning, forskning, event, bok och filmtips, produkter mmKontakta oss!

Bok och filmtips

Letar du efter..