Välkommen, besökare! [ Registrera | Logga inRSS Flöde

Hur påverkar gjorden, sadeln och ryttarens vikt..

| Forskning | 23 februari, 2011

art_hc_140x105

Ryggsmärta är ett vanligt kliniskt problem hos hästar som vi inte vet tillräckligt mycket om. Orsaken till ryggont är svårt att identifiera men en illa sittande sadel kan mycket väl vara en. Tidigare studier har visat att till exempel skador och muskler eller bindvävnad kan ge upphov till ryggont. Läs hela artikeln på Horseconnexion.

Datum: 2011-02-23 Källa: Artikel från Horse Connexion forskningsarkiv

Inga taggar

1257 totalt antal visningar, 1 idag

  

Läsvärt

Läsvärt .

Läsvärt .

Här under menyval Läsvärt har Sadelportalen samlat info och artiklar om sadelinpassning, sadelnyheter, tips och råd, fakta, forskning, temasidor med mera.
Läsvärt ..

Läsvärt ..

I kategori Sadeltillpassning hittar du bland annat intressanta artiklar och inlägg om sadelinprovning, funktioner hos hästen som kan påverkas vid sadelproblem.
Läsvärt ...

Läsvärt ...

I kategori Forskning hittar du info från olika studier och forskningsprojekt i Sverige och utlandet. Merparten är skrivna av, hämtade från eller länkade till följande företag/organisationer. SLU Strömsholm, Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, HorseConnexion, Equinfo.
Tipsa

Tipsa

Tipsa Sadelportalen om bra artiklar och inlägg som handlar om sadlar. Det kan t ex handla om inpassning, provning, forskning, event, bok och filmtips, produkter mmKontakta oss!

Bok och filmtips

Letar du efter..