Välkommen, besökare! [ Registrera | Logga inRSS Flöde

Hästens arbete i töm, bok och dvd

| Bok och filmtips | 25 mars, 2011

bok_Hästensarbeteitöm_AEriksson_UVB

Titel: Hästens arbete i töm
Författare: Anders Eriksson.
Tömkörning – grunden för ridning och körning. Att arbeta hästen i töm är en vedertagen utbildnings- och träningsmetod vid såväl grundutbildning som vid arbetet med den äldre hästen. Fördelen är att arbetet också ger den som håller i tömmarna möjlighet att lära sig att ”läsa” hästen, vilket är både nödvändigt och värdefullt oavsett om man ska rida eller köra.

Förutom att arbetet befrämjar kommunikation och ledarskap så ger det möjlighet att arbeta hästen utan sadel eller ryttarens tyngd.
Veterinärer rekommenderar ofta detta arbete i rehabiliteringssyfte. Med en genomtänkt träning kan många hälsoproblem dessutom förebyggas med denna träningsmetod om det utförs på ett korrekt sätt.

”Hästens arbete i töm” finns både som bok och dvd – många grundläggande tips och råd som underlättar arbetet med din häst.

Källa: Författare: Anders Eriksson, Foto: Juha Nyberg

Inga taggar

2358 totalt antal visningar, 1 idag

  

Läsvärt

Läsvärt .

Läsvärt .

Här under menyval Läsvärt har Sadelportalen samlat info och artiklar om sadelinpassning, sadelnyheter, tips och råd, fakta, forskning, temasidor med mera.
Läsvärt ..

Läsvärt ..

I kategori Sadeltillpassning hittar du bland annat intressanta artiklar och inlägg om sadelinprovning, funktioner hos hästen som kan påverkas vid sadelproblem.
Läsvärt ...

Läsvärt ...

I kategori Forskning hittar du info från olika studier och forskningsprojekt i Sverige och utlandet. Merparten är skrivna av, hämtade från eller länkade till följande företag/organisationer. SLU Strömsholm, Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, HorseConnexion, Equinfo.
Tipsa

Tipsa

Tipsa Sadelportalen om bra artiklar och inlägg som handlar om sadlar. Det kan t ex handla om inpassning, provning, forskning, event, bok och filmtips, produkter mmKontakta oss!

Bok och filmtips

Letar du efter..