Välkommen, besökare! [ Registrera | Logga inRSS Flöde

Forskningsinfo Sits och Sadelprojektet

| Forskning | 28 juni, 2011

artinfo_140x105

Så påverkar sits- och sadeltrycket på hästryggen. Den 2 juni hölls ett seminarium om ”Sits- och sadelprojektet” på Strömsholm.
Sits- och sadelprojektet är ett treårigt projekt som startade våren 2009. Syftet är att undersöka hur sadeln påverkar hästen i rörelse.Till sin hjälp använder sig forskarna av en tryckmätningsvojlock som placeras under sadeln vid ridning. Vojlocken kopplas till en dator där trycket mäts.

Många mätningar har gjorts sedan starten 2009 och forskarna har kommit fram till att det framför allt är tre faktorer som påverkar hur utslaget blir vid en mätning. Dessa tre faktorer är sadelns passform på hästen, ryttarens sits och ryggens rörelse.

Artikel från seminarium på Strömsholm 2 juni 2011. Forsknings projektet; Sadeltrycksmätning för utvärdering av ryttarens sits och sadelns passform.
Läs hela artikeln ”Seminarium Strömsholm 20110602″

2011-06-28 Källa: Artikel publicerad Publicerad på Hippson 2011-06-07. Text & foto i originalartikel: Malin Fredriksson

Inga taggar

1126 totalt antal visningar, 2 idag

  

Läsvärt

Läsvärt .

Läsvärt .

Här under menyval Läsvärt har Sadelportalen samlat info och artiklar om sadelinpassning, sadelnyheter, tips och råd, fakta, forskning, temasidor med mera.
Läsvärt ..

Läsvärt ..

I kategori Sadeltillpassning hittar du bland annat intressanta artiklar och inlägg om sadelinprovning, funktioner hos hästen som kan påverkas vid sadelproblem.
Läsvärt ...

Läsvärt ...

I kategori Forskning hittar du info från olika studier och forskningsprojekt i Sverige och utlandet. Merparten är skrivna av, hämtade från eller länkade till följande företag/organisationer. SLU Strömsholm, Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, HorseConnexion, Equinfo.
Tipsa

Tipsa

Tipsa Sadelportalen om bra artiklar och inlägg som handlar om sadlar. Det kan t ex handla om inpassning, provning, forskning, event, bok och filmtips, produkter mmKontakta oss!

Bok och filmtips

Letar du efter..