Välkommen, besökare! [ Registrera | Logga inRSS Flöde

Allt om att byta sadel

| Sadeltillpassning | 3 februari, 2011

art_alltomattbytasadel_UVB

För att din sadel skall passa hästen, ligga stilla och sätta dig på rätt plats så måste man ta hänsyn till hästens överlinje. Dessa saker kan inte justeras med stoppning. Du kan inte ha en svängd kort bom på en lång rak häst, eller en lång rak bom på en kort med svank. I artikeln ”Allt om att byta sadel” kan du bland annat läsa om 15 vanliga orsaker till varför sadeln glider framåt. Hur viktigt det är att veta hästens överlinje för att välja rätt bomtyp. Hur du bör sitta i sadeln. Tips och råd. Har din sadel rätt sittpunkt till din hästs överlinje?

Läs hela artikeln ”Allt_om_att byta sadel”

2011-03-02 Källa: Artikel publicerad på Ridin-Sadelspecialisten

Inga taggar

1454 totalt antal visningar, 1 idag

  

Läsvärt

Läsvärt .

Läsvärt .

Här under menyval Läsvärt har Sadelportalen samlat info och artiklar om sadelinpassning, sadelnyheter, tips och råd, fakta, forskning, temasidor med mera.
Läsvärt ..

Läsvärt ..

I kategori Sadeltillpassning hittar du bland annat intressanta artiklar och inlägg om sadelinprovning, funktioner hos hästen som kan påverkas vid sadelproblem.
Läsvärt ...

Läsvärt ...

I kategori Forskning hittar du info från olika studier och forskningsprojekt i Sverige och utlandet. Merparten är skrivna av, hämtade från eller länkade till följande företag/organisationer. SLU Strömsholm, Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, HorseConnexion, Equinfo.
Tipsa

Tipsa

Tipsa Sadelportalen om bra artiklar och inlägg som handlar om sadlar. Det kan t ex handla om inpassning, provning, forskning, event, bok och filmtips, produkter mmKontakta oss!

Bok och filmtips

Letar du efter..